Open Dag Stichting Melief

Zondag 27 augustus 2017 | bustrip naar Sögel, Duitsland

Ga je mee naar het vegan paradijs?

Elk jaar organiseert Stichting Melief haar Open Dag. Even over de grens in Duitsland ligt een oase voor meer dan duizend opvangdieren en die kun je allemaal gaan zien! De Nederlandse Vereniging voor Veganisme regelt een gezamenlijke bustrip en daar sluiten we graag bij aan. Er zijn 3 opstappunten in het land.

Kosten zijn €35,= voor de busreis (als NVV-lid krijg je € 5,= korting). Alle informatie vind je hieronder. Wil je mee? Laat het ons z.s.m. weten!

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor tickets.

Klik hier voor het Facebook event van de NVV.

Werkgezelschap VC Theologen

Zaterdag 2 september 2017 | 14.00 – 18.00 uur | Tijberg 58 Zoetermeer

THEMA
Psalm 104 (deel II)

Theoloog/theologisch geïnteresseerd en vegan? 
Ben je theoloog (HBO, WO, kerkelijk werker, oudste, pastor, predikant) of theologisch geïnteresseerd en vegan (of op weg naar een vegan lifestyle) en laat je je inspireren door christelijke bronnen en humanistische waarden? Kom dan gezellig kennis maken met dit nieuwe initiatief van Vegan Church: het werkgezelschap VC Theologen.

Per bijeenkomst
Elke bijeenkomst bestaat uit een maaltijd (heerlijk vegan eten, kennis maken en small talk), een werkzaamheid (te denken valt aan een inleiding op een theologisch onderwerp of een boekbespreking, exegese, lezing, preek) en bij mooi weer een wandeling in de omgeving.

Potluck
We vragen de deelnemers iets vegans mee om te eten of te drinken. Dit hoeft niet iets ingewikkelds te zijn! Zo hebben we een gevarieerde maaltijd met allerlei lekkers.

Aanmelden
Aanmelden kan via Facebook of via info@veganchurch.nl.

Vragen
Laat een berichtje achter op Facebook of mail naar info@veganchurch.nl.

Kookworkshop

Vrijdag 8 september | 17.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)| ’t Centrum achter de Pelgrimskerk, Frans Halsstraat 1, Zoetermeer 

Interactieve kookworkshop
Samen met maximaal 15 anderen maken èn eten we een feestelijk biologisch 4-gangenmenu. Tijdens de workshop en de maaltijd is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 25,= per persoon. Dit is inclusief een informatieboekje met daarin alle recepten.

Aanmelden
Meld je voor de kookworkshop aan via deze link met formulier. Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 15 mensen. Na je aanmelding ontvang je informatie over de betaling.

Kijk voor de laatste informatie ook op het Facebook event!

 

‘Vier het leven!’ met potluck

Zaterdag 9 september 2017 | 17.00 – 21.00 uur | Westerpark, Zoetermeer

Thema
Pijler 1 van 5: Voor de dieren.

Welkom bij een nieuwe reeks van ‘Vier het leven!’ met potluck.
De komende vieringen gaan we de Bijbelverzen die in het receptenboekje Van Alfalfa tot Omega3 zijn opgenomen verder uitdiepen.

We beginnen met de dieren. Op pagina 11 staat het vers uit Spreuken 12:10: ‘De rechtvaardige zorgt goed voor zijn dieren maar goddelozen zijn wreed en kennen geen medelijden.’ We gaan erover horen, nadenken en spreken hoe we met het dualisme in deze tekst kunnen omgaan en wat de betekenis hiervan voor ons vandaag is.

Wat kun je verwachten?
Bij goed weer vertrekken we om 17.00 uur samen vanaf Tijberg 58 met een goed gevulde bolderkar naar het Westerpark. We zoeken daar een gezellig plekje op en delen wat een ieder voor lekker vegans eten en drinken heeft meegenomen voor de potluck. Bij slecht weer blijven we gewoon op de Tijberg. Neem ook graag je eigen beker, bord en bestek mee. Tijdens de potluck is er volop ruimte om elkaar te leren kennen of bij te praten. Als je wilt, kun je aangeven wat voor lekkers je meeneemt. Dan kunnen we op elkaar afstemmen en ons extra verheugen op een heerlijke puur plantaardige maaltijd.
Aansluitend steken we de kaars aan. We zingen, bidden en lezen uit de Bijbel. Sandra geeft uitleg over de tekst en we wisselen met elkaar van gedachten wat deze tekst met ons dagelijks leven te maken heeft. Dan delen we brood en druivensap en gaan als gezegenden rond 21.00 uur weer uit elkaar.

Aanmelden
Meld je aan via facebook of info@veganchurch.nl.

Heb je vragen, stel ze gerust! We zien uit naar je komst!

Vegan Church

Pop-upviering VeggieFair

zondag 17 september 2017 | Lisserbroek

Tijdens de pop-upviering van Vegan Church kun je beleven hoe je spiritueel krachtig kunt zijn met twee of drie mensen. Dit concept, bedacht door Jezus en verder ontwikkeld binnen de Joods-christelijke maatschappelijke beweging leggen we je uit en gaan we zelf ervaren.
Thema voor de pop-upviering is: ‘Leef je leven als een gebed voor de aarde’. We laten ons inspireren door ‘de vruchten van de Geest’, zoals beschreven in de Groene Bijbel: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Het wordt een bijzondere bijeenkomst met goede woorden, fotomateriaal, muziek en rituelen waar je veel mooie nieuwe ervaringen zult kunnen opdoen. Ook voor thuis!

Van harte welkom!

Wat: Veggie Fair 2017
Waar: Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek
Wanneer: zaterdag 16 september en zondag 17 september van 10.00 tot 17.00 uur
Informatie: www.veggiefair.nl, hier kun je binnenkort ook zien, wanneer precies de pop-upviering zal plaatsvinden.

Sandra Hermanus-Schröder, 
Theoloog & medeoprichter Vegan Church

Dierendagviering

woensdag 4 oktober 2017 | 18.00 – 21.00 uur | Pelgrimskerk, 1e Stationstraat 86, Zoetermeer

Zegen-de-dierendag

De heilige Franciscus leefde voor dat elk leven kostbaar is in de ogen van de Heer. Vier oktober is zíjn dag; in 1929 is deze dag uitgeroepen tot Werelddierendag. Met het vieren van deze dag toont men wereldwijd dat dieren, door God geschapen, waarde hebben in zichzelf; dat zij rechten (behoren te) hebben en bescherming en respect verdienen.
Vegan Church, samenwerkingspartner van De Pelgrim, viert deze dag tijdens een bijzonder event: zegen-de-dierendag. Tijdens dit event staat Gods schepping centraal: beginnend met een maaltijd en deel 1 ‘geloofsgesprek over jouw relatie tot Gods schepping’; daarna een speciale liturgie met liederen, gebeden, Bijbelteksten, (ervarings)verhalen, muziek, rituelen, ruimte voor een persoonlijke zegen en een voor je (huis)dier(en); vervolgens deel 2 van het geloofsgesprek. We nodigen je uit om je eigen soepkom en lepel mee te nemen, plus foto of illustratie van je (huis)dier(en).

Van harte welkom!

Datum: woensdag 4 oktober 2017
Plaats: De Pelgrim, in de Pelgrimskerk
Tijd: 18.00 – 21.00 uur (inloop: 17.30 uur)
Info: sandra@veganchurch.nl | Sandra Hermanus-Schröder
Kosten: € 5,=

 

Viering op Wereldvoedseldag

zaterdag 14 oktober 2017 | 17.00 – 21.00 uur | Zoetermeer

Thema
Pijler 2 van 5: Voor je gezondheid.

Op zaterdag 14 oktober organiseren o.a. het Ministerie van Economische Zaken en Wageningen Universiteit & Research ‘World Food Day’, het grootste Wereldvoedseldag evenement van Europa in Ede. Doel is om van Wereldvoedseldag hèt moment te maken waarop heel Nederland bij dit thema stilstaat. Zoetermeer doet mee!
Vegan Church, samenwerkingspartner van De Pelgrim, organiseert op deze dag een speciale viering. Tijdens deze viering staan o.a. deze woorden van de Heer centraal: “… wat je voor de minste van Mijn broeders hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan” (zie Mattheus 25 : 31-40). We bidden voor de wereld met het lied ‘Christus, ons Licht’ (NLB 1006). Plenty Food (www.plentyfood.nl) en luisterliedjes van AmadoMusic geven deze viering extra kleur. Tijdens de viering delen we brood en druivensap als teken van Gods liefde voor ons. We nuttigen een eenvoudige vegan maaltijd en ontmoeten elkaar in het geloofsgesprek. Mail Anja uiterlijk 10 oktober als je mee eet! Graag je eigen soepkom en lepel meenemen.

Datum:  Zaterdag 14 oktober 2017
Plaats:  De Pelgrim, in de Pelgrimskerk en ’t Centrum
Tijd:  17.00 – 21.00 uur
Info: anja@veganchurch.nl | Anja Hermanus-Schröder
Kosten voor maaltijd: € 5,=

Pop-upviering VegFest

zondag 29 oktober 2017 | Utrecht 

Tijdens de pop-upviering van Vegan Church kun je beleven hoe je spiritueel krachtig kunt zijn met twee of drie mensen. Dit concept, bedacht door Jezus en verder ontwikkeld binnen de Joods-christelijke maatschappelijke beweging, leggen we je uit en gaan we zelf ervaren.
Thema voor de pop-upviering is ‘Leef je leven als een gebed voor de aarde’. We laten ons inspireren door ‘de vruchten van de Geest’, zoals beschreven in de Groene Bijbel: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Het wordt een bijzondere bijeenkomst met goede woorden, fotomateriaal, muziek en rituelen waar je veel mooie nieuwe ervaringen zult kunnen opdoen. Ook voor thuis!

Van harte welkom!

Wat: VegFestNL 2017
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober 2017
Kosten: € 10,= voor een all-inclusive ticket. Online € 5,= korting voor NVV leden
Informatie: http://www.vegfest.nl hier kun je binnenkort ook zien, hoe laat de pop-upviering plaatsvindt.

Sandra Hermanus-Schröder
Theoloog & medeoprichter Vegan Church

Studiedag Medeschepselijkheid

zaterdag 4 november 2017 | 11.00 – 18.00 uur | Pelgrimskerk, 1e Stationstraat 86, Zoetermeer

Inspiratiedag Medeschepselijkheid

In november vindt de tweede inspiratiedag Medeschepselijkheid plaats. Het thema is: ‘Wat voor christen wil je zijn?’ Vegan Church (in het bijzonder: het werkgezelschap VC Theologen) organiseert deze bijzondere dag. Met Hans Bouma als keynote speaker, een afwisselend rijk workshopaanbod, (creatief, meditatief, intellectueel en heel praktisch), een Emmaüswandeling en een prachtige afsluitende viering nodigen we geïnteresseerden van harte uit.
Hans Bouma neemt ons in zijn lezing mee in zijn gedachtegang over dit thema. Hij is al sinds 1970 heel actief met dit onderwerp bezig. Centrale vragen zijn: Heb jij erover nagedacht wat voor christen je wilt zijn? In welke relatie sta jij tot je Schepper en je medeschepselen (de kosmosen& de aarde, flora en fauna)? Welke kansen en uitdagingen brengt dat met zich mee? Hoe kun je dit concreet handen en voeten geven in je dagelijks leven?

Aanmelden via http://www.depelgrimzoetermeer.nl of stuur een mail naar Sandra. Aanmelden uiterlijk 25 oktober 2017.

Datum:  zaterdag 4 november 2017
Plaats:  De Pelgrim, in de Pelgrimskerk en ’t Centrum
Tijd:  11.00 – 17.30 uur (inloop: 10.30 uur)
Info: sandra@veganchurch.nl | Sandra Hermanus-Schröder
Kosten: € 25,=  | € 20,= voor studenten en 65+  inclusief heerlijke vegan verwennerij gedurende de hele dag.

‘Vier het leven!’ met potluck

Zaterdag 11 november 2017 | 17.00 – 21.00 uur | Zoetermeer

Thema
Pijler 3 van 5: Vanuit je geloof.

Welkom bij een nieuwe reeks van ‘Vier het leven!’ met potluck.
De komende vieringen gaan we de Bijbelverzen die in het receptenboekje Van Alfalfa tot Omega3 zijn opgenomen verder uitdiepen.

Vandaag hebben we het over Genesis 1: 29-30 en Animal Gospel (Andrew Linzey, 1998): ‘Voor Jezus uitkomen betekent …’ . Ja, de Bijbel is geen vegetarisch of vegan boek en toch laten we ons inspireren door diezelfde Bijbel. Benieuwd? Kom dan gezellig naar de viering. Je bent van harte welkom!

Wat kun je verwachten?
Om 17.00 uur heten we iedereen op Tijberg 58 welkom en beginnen we direct met onze potluck. We delen met elkaar wat een ieder aan lekkere vegan hapjes en drankjes heeft meegenomen. Tijdens de potluck is volop ruimte om elkaar te leren kennen of om bij te praten. Als je wilt, kun je aangeven wat voor lekkers je meeneemt, dan kunnen we op elkaar afstemmen en ons extra verheugen op een puur plantaardige maaltijd. Aansluitend maken we een kleine wandeling. Honden zijn welkom. Laat wel even weten of je je hond meeneemt i.v.m. de ruimte.

Aansluitend steken we de kaars aan. We zingen, bidden en lezen uit de Bijbel. Sandra geeft een uitleg over de tekst en we wisselen met elkaar van gedachten wat deze tekst met ons dagelijks leven te maken heeft. We delen brood en druivensap en gaan als gezegenden rond 21.00 uur weer uit elkaar.

Aanmelden
Je kunt jezelf aanmelden via facebook of info@veganchurch.nl.

Heb je vragen, stel ze gerust! We kijken naar je uit!

Vegan Church

Kookworkshop

Vrijdag 1 december |17.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)| ’t Centrum achter de Pelgrimskerk, Frans Halsstraat 1, Zoetermeer 

Interactieve kookworkshop
Samen met maximaal 15 anderen maken èn eten we een feestelijk biologisch 4-gangenmenu. Tijdens de workshop en de maaltijd is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 25,= per persoon. Dit is inclusief een informatieboekje met daarin alle recepten.

Aanmelden
Meld je voor de kookworkshop aan via deze link met formulier: Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 15 mensen. Na je aanmelding ontvang je informatie over de betaling.

‘Vier het leven!’ met potluck

Zaterdag 9 december 2017 | 17.00 – 21.00 uur | Zoetermeer

Thema
Pijler 4 van 5: Voor je medemens.

Welkom bij een nieuwe reeks van  ‘Vier het leven!’ met potluck.
De komende vieringen gaan we de Bijbelverzen die in het receptenboekje Van Alfalfa tot Omega 3 zijn opgenomen verder uitdiepen.

Vandaag hebben we het over gezondheid en Daniël 1: 8-15. Waarom maakt Daniël deze keuze? Wat kunnen we van hem leren voor ons vandaag? Benieuwd? Kom dan naar de viering; je bent van harte welkom!

Wat kun je verwachten?
Om 17.00 uur heten we iedereen op Tijberg 58 welkom en beginnen we direct met onze potluck. We delen met elkaar wat een ieder aan lekkere vegan hapjes en drankjes heeft meegenomen. Tijdens de potluck is er volop ruimte om elkaar te leren kennen of om bij te praten.
Als je wilt, kun je aangeven wat voor lekkers je meeneemt, dan kunnen we op elkaar afstemmen en ons extra verheugen op een puur plantaardige maaltijd. Aansluitend maken we een kleine wandeling. Honden zijn welkom. Laat wel even weten of je je hond meeneemt ivm de ruimte.

Aansluitend steken we de kaars aan. We zingen, bidden en lezen uit de Bijbel. Sandra geeft een uitleg over de tekst en we wisselen van gedachten wat deze tekst met ons dagelijks leven te maken heeft. We delen brood en druivensap en gaan als gezegenden rond 21.00 uur weer uit elkaar.

Aanmelden
Aanmelden kan via Facebook of info@veganchurch.nl.

Heb je vragen, stel ze gerust! We kijken naar je uit!

Vegan Church