Vegan Church biedt vegan christenen van verschillende denominaties de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en om hun geloof en vegan lifestyle met elkaar te verbinden.

Het is ons verlangen om vegan christenen bij elkaar te brengen, hen te bemoedigen en te inspireren vanuit een kosmocentrische Bijbelse visie. Gods liefde voor de héle schepping staat hierbij centraal.

Vegan Church is géén nieuw kerkgenootschap: ben je lid van een geloofsgemeenschap, gemeente of kerk, dan kun je daarnaast vriend of vriendin van Vegan Church worden.

Op deze wijze willen we kerken en gemeenten inspireren om met een frisse blik open te staan voor het rentmeesterschap zoals God dit aan de mensheid heeft geschonken en om Gods liefde voor alles wat leeft te delen met elkaar.

De volgende woorden kenmerken Vegan Church:

Persoonlijk: persoonlijke aandacht voor en actieve betrokkenheid op elkaar, bijvoorbeeld in een Vegan Church groep en tijdens een potluck of andere activiteiten.

Plantaardig: kennisoverdracht over en inhoudelijke aandacht voor de plantaardige voeding en lifestyle door middel van vegan (kook)workshops en maaltijden.

Puur geloven: volop jezelf kunnen zijn vanuit je geloofs- en levensovertuiging, waarbij wij ons laten inspireren door het leven van en met Jezus Christus.

Vegan Church is een initiatief van Sandra en Anja Hermanus-Schröder, Jantine van der Tang en Gitta Zwijnenburg en is als Stichting opgericht op 26 augustus 2015.

 

Wij zijn – net als jij – heel gewone mensen

En we zijn net als de dieren, het gras en de wolken, geschapen door God. De opdracht om goede rentmeesters van de schepping te zijn proberen we zo goed mogelijk uit te voeren. Daarom volgen we een plantaardige lifestyle, waarbij de dieren mogen leven naar hun aard en de aarde niet wordt uitgeput.

Anja
AnjaVoorzitter
Gezondheid, gerechtigheid en empathie zijn voor mij belangrijk. De vegan lifestyle verrijkt mijn christen-zijn.
Leo
LeoPenningmeester
Vegan om dierenleed te voorkomen. Daarnaast zijn de effecten op je eigen gezondheid opmerkelijk.
Ester
EsterAlgemeen Bestuurslid
Documentaires openden mijn ogen. Nu zorg ik met mijn gezin goed voor God’s schepping en zijn we happier en healthier dan ooit!
Sandra
SandraMedeoprichter
Mensenmens & dierenvriend, overtuigd vegan en blije Christen, out of the box-denker & theoloog.

Wat doen wij?

We organiseren acties om op te komen voor Gods schepping, koken de heerlijkste plantaardige gerechten om jou mee te laten proeven van diervriendelijk eten. We houden vieringen ter ere van al het leven. We organiseren pop-up kerken op bijzondere momenten en locaties en we schrijven opinie artikelen. Ten slotte genieten we vooral ook heel veel van het leven, want het leven is het mooiste geschenk dat je kunt krijgen. Dat gunnen we elk mens én elk dier.