De eerste bijeenkomst van VC Theologen is een feit! Susanne Verboom is een van de deelnemers van dit nieuwe initiatief van Vegan Church. Dit is een impressie van haar hand:

Waarom één ontmoeting niet voldoende bleek te zijn

Op zaterdag 3 september kwam een groepje theologen (en geïnteresseerden) bij Anja en Sandra thuis. Na een eerste kennismaking (onder het genot van een heerlijke perentaart) luisterden we naar de bespreking van Sandra Hermanus-Schröder en Hans Bouma. Dit werd gevolgd door een wandeling, waarbij we elkaar beter leerden kennen. Al snel bleek: één ontmoeting is niet voldoende.

De combinatie van theologie en veganisme komt niet vaak voor. Daarom is het zo goed om elkaar te ontmoeten omdat we veel gemeenschappelijke overtuigingen en vragen hebben. Bijvoorbeeld: hoe is het mogelijk dat dierenwelzijn niet wordt besproken in de kerken? Hoe komt het dat theologen het hier niet over hebben? Hoe kunnen wij daar als vegan theologen invloed op uit oefenen?

Tijdens deze middag – waarbij het hoofd, het hart en de smaakpapillen volledig werden benut – kwamen we erachter dat we met de neus dezelfde kant op staan. Ik denk dat we een taak hebben. De taak die we als theologen altijd al hebben gehad. Heel hard nadenken, veel studeren maar er uiteindelijk toch op uit gaan en daar zijn waar de ontmoeting met mensen plaatsvindt. Binnen en buiten de kerken. Zullen we het positief-vegan-christelijk-activisme noemen? En tja, wat is nou fijner dan na dat harde werken terug te komen bij Vegan Church om je daar gesterkt te voelen en ook nog eens te genieten van de heerlijke soep en broodsmeersels van Anja?

Tot de volgende keer!

Susanne

Pin It on Pinterest