KOOKWORKSHOP | 1 december 2017 in De Pelgrim Zoetermeer

kookworkshop Vegan ChurchIn het weekend van de 1ste Advent heeft Vegan Church een puur plantaardige kookworkshop aangeboden in De Pelgrim in Zoetermeer. De kookworkshop stond volledig in het teken van een feestelijk kerstmenu.

We hebben als voorgerecht een misosoep met witte groente gemaakt, dan als tussengerecht een eetbare kerstboom met gezellige versiering.

Kookworkshop Vegan ChurchAls hoofdgerecht stond een pakketje van groen kool, gepikkelde bieten, gekarameliseerde schorseneren, gemarineerde tempé en een feestelijke rode wijnsaus op het menu en Joke onze gastvrouw was zo enthousiast, dat ze direct in de pen is geklommen en zij verklapt ons in haar onderstaande verslag het toetje.

Een workshop van Vegan Church is altijd ook te herkennen aan spirituele componenten. Zo hebben we gezongen en een bijzondere ontdekking over dieren in het kerstverhaal gehoord. Lees meer over deze ontdekking.

Nu is hier eerst Joke aan het woord:

Bericht van een Vegan-analfabeet

1 december: Workshop Plantaardig Koken. Namens de Pelgrim ben ik gastvrouw, maar Anja en Sandra van Vegan Church zijn de echte gastvrouwen. Inzet van kok Anja is een feestelijk 4-gangen menu. Kerstmuziek, kersttakken en uiteraard een feestelijk gedekte tafel verwelkomen de gasten. Eerst iets te proeven en dan nemen we de recepten door. De tafel met ingrediënten is oogstrelend, vooral de groentenhoek. De uitleg en adviezen van Anja zijn duidelijk en leerzaam.

In tweetallen gaan we aan het werk. We raspen, roeren, bakken, karamelliseren, blancheren, fermenteren… Ik hoor en doe dingen die ik na jaren gezinskoken nog altijd niet ken. Ik ben verbaasd en verwonderd over alles wat mogelijk is “met oog voor alle door God geliefde medeschepselen”.

Als alle gerechten klaar zijn, genieten we van een overheerlijke maaltijd met als dessert een appel-sesamcrème die de smaakpapillen streelt. Het mooie “geestelijke woord” van Sandra stemt tot nadenken over mijn menukeuze voor de komende feestdagen.

In 2018 organiseert Vegan Church opnieuw kookworkshops. Van harte aanbevolen!

Joke Westerhof

Deelneemster kookworkshop

Pin It on Pinterest