Op 16 februari organiseerde Vegan Church een kookworkshop met als thema: Japan.

Bij de ontvangst werden we al onthaald met een heerlijke amuse gemaakt van linzen. Hoezo linzen saai?

Deze (uiteraard vegan) workshop was interactief, ofwel: alle deelnemers mochten na een uitvoerige instructie zelf aan de slag.

Alle benodigde ingrediënten waren door Anja voorbereid. Als eerste werd een indrukwekkende hoeveelheid sushi gemaakt.

Het was moeilijk om de sushi niet direct te gaan eten. Er moesten immers nog veel meer gerechten bereid worden.

Daarna gingen we in groepjes van twee personen aan de slag. We hebben Misosoep, Oden stew, Kimpira, Pickels, Aramé en Kanten bereid. En hoewel ik mijzelf inschat als een ervaren thuiskok, heb ik veel kunnen leren.

Intussen kwam ook nog een fotograaf van het Algemeen Dagblad langs in verband met een reportage in de krant over de activiteiten van Vegan Church.

Toen we eenmaal aan tafel gingen, was het erg moeilijk om niet veel te  veel te eten. Alle gerechten waren heerlijk op smaak.

De sfeer was heel ontspannen en super-gezellig. De organisatie en de voorbereiding van de workshop waren van hoog niveau.

Bedankt Anja!

Wij verheugen ons al op de volgende workshop: het maken van een gezonde plantaardige lunch.

Leo Verzijl

Pin It on Pinterest