Vier het leven: je lichaam als tempel van de Heilige Geest

Na Pinksteren leek het ons een mooi thema voor de viering van juni: het lichaam tempel van de Heilige Geest. Tijdens de voorbereiding kwam er nog een bijzonder verrassing om de hoek kijken: Ilka, initiatiefneemster van de groep ‘Veganer Hauskreis Köln-Neuss’ vroeg of zij bij het thema konden aanhaken. Zo gevraagd, zo gedaan. Skype maakt het mogelijk om live de bijbelstudie door te spreken. Op 11 juni hebben we eerst door middel van een driegangenmenu goed voor de inwendige mens gezorgd. Een uitgewogen menu met een lichte zomerse soep, dan een bonenburger met bulgur een geblancheerde salade en verschillende condimenten en als toetje – vers uit de tuin – een heerlijke rabarbercompote met een toefje plantaardige room. Zoals gewend werd het diner gevolgd door een rondje park met de vier aanwezige honden.

Aan het begin van de viering was het tijd voor een Skype-contact met Keulen. De zes deelnemers waren eigenlijk al aan het einde van de bijeenkomst gekomen, maar het was zo’n feest van herkenning om elkaar te spreken… We hebben elkaar eerst een Duits en vervolgens een Nederlands lied toegezongen. Na een gebed voor en met elkaar zijn wij in onze eigen taal en huiskamer verder gegaan. Wat een bijzondere ervaring om met deze middelen over de grenzen heen verbonden te zijn.

Inhoudelijk was het ook weer inspirerend maar daarover in de OEPS van Sandra later meer.  Ook de twee gasten die voor het eerst bij de viering aanwezig waren, zijn enthousiast en blij over de onderlinge openheid weer naar huis gegaan.

Anja

Pin It on Pinterest