(Lev = Hebreeuws voor durf, hart, kracht, moed)

In clubjes staan christelijke studenten uit Ede, Leuven, Utrecht en Wageningen om onze stand: “Wie zijn jullie?”, “Hoezo: christen & vegan?”. Vele honderden gesprekken (soms kort, soms lang, soms enthousiast, soms kritisch) voeren we met geïnteresseerden. Interesse is er bij deze jonge mensen, maar ook bij zelfbewuste en tegelijkertijd zoekende jonge ouders en hun schatjes van kinderen en bij ouderen: omnivoren, flexitariers en vegetariërs die zich afvragen of vegan lifestyle voor hen de volgende stap zou kunnen zijn.

Onze meegebrachte foodsamples vinden gretig aftrek. We hebben dan ook van alles: zelfgemaakte ontbijtmuffins en hummus uit ons receptenboekje, drie soorten plantaardige melk (amandel, cholodade-kokossmaak, rijst), gerookte tofu en allerlei soorten vegan kaas, gesponsord door Wilmersburger.

Naast ons eigen infomateriaal hebben de bezoekers belangstelling voor de folders van Plentyfood (plantaardige ontwikkelingshulp), de folders van PlantPower en de VeganChallenge.

Het is vier dagen lang een drukte van belang aan onze stand op Mission Expo, een kleine David tussen de grotere stands van (Bijbel)scholen, theologische colleges, ChristenUnie, Nederlands Bijbelgenootschap, jeugdkampen, goede doelen organisaties, woongemeenschappen, Messiasbelijdende Joden en op Israël georiënteerde christenen, christelijke zorgaanbieders en welzijnsorganisaties.

Team Vegan Church

Team Vegan Church

Ons bevlogen ijzersterk team, omringd door voortdurende lofprijzing & aanbidding

In de vier dagen van Opwekking hebben Anja, Armande, Clary, Gitta, Jos, Marieke en Sandra zich als een vis in het water gevoeld. Je kunt je voorstellen dat als je de hele dag omringd bent door lofprijzing en aanbidding in en vanuit de vele tenten op het terrein en als je met regelmaat wordt bemoedigd dat God “Vader van de schepping is” en “God van de mensen en de dieren” is, dat dit een fantastische kick geeft! Het enige wat we hoeven te doen, is open staan om de gescheiden werelden van “geloof” en “voeding” door nuchtere logica en de werking van de Heilige Geest in onszelf bij elkaar te brengen.

In de media

Dankbaar zijn we voor de belangstelling vanuit de landelijke pers. Stijn (journalist) en Bram (fotograaf) van Trouw hebben ons verhaal op uitzonderlijk integere wijze verteld. In de papieren versie die op dinsdag uitkwam, heeft dit artikel de prachtige titel meegekregen: “Veganisme en geloof botsen niet in Biddinghuizen”.

Blendle heeft het artikel opgenomen in het overzicht van die dag, hoe leuk is dat!

Verder zijn we heel blij met het vrolijke interview met Marien Korterink dat uitgezonden is op Groot Nieuws Radio: “de christelijke radiozender van Nederland”, zoals zij zichzelf noemen.

En ook mogen we ons verheugen in de interesse die CIP (Christelijk Informatie Platform) voor ons heeft.

Pin It on Pinterest