IN DE AFGELOPEN TWEE JAAR HEEFT VEGAN CHURCH HET ANDERS GEDAAN

We hebben elkaar ontmoet via ONLINE BIJBELKRING i.s.m. Kerk & Dier

Op woensdagavond | 20.00u-21.30u | via ZOOM

Meer info over de besproken onderwerpen? Zie AGENDA 

DIER & EVANGELIE
THEOLOGIE VOOR DIERENRECHTEN

Nodig ons eens ONLINE uit om samen na te denken over de woorden van de Heer in Marcus 16:15 (“Gaat heen in heel de wereld en verkondigt het Evangelie aan heel de schepping / alle schepselen”).

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via het contactformulier.

“Vegan” & “Church”? Interactieve lezing met proeverij

Er zijn twee werelden die compassie hoog op de agenda hebben staan of anders gezegd: het hart van beide werelden is compassie. Dit geldt voor de “vegan wereld” en voor de “christelijke wereld”. Hoe mooi zou het zijn als die beide werelden samen gaan werken om dit geluid van mededogen voor al wat leeft uit te dragen! Daarom deze lezing: “Vegan” & “Church”.

Tijdens deze lezing word je uitgenodigd en uitgedaagd om actief mee te doen, samen verder over de thema’s na te denken en persoonlijke radicale keuzes van het hart te maken. Keuzes die bij jou passen en die de schepping van God ten goede komen.

We ronden de lezing eventueel af met een smakelijke puur plantaardige proeverij.

Door een kijkje bij de boekentafel met o.a. een keur aan kookboeken zul je ontdekken hoe blij je ervan kunt worden om zelf met de puur plantaardige keuken aan de slag te gaan.

Hoe word ik als christen groen of blauw gelovig, samen met God en m’n winkelmandje?

In een boeiende interactieve lezing word je uitgenodigd om te ontdekken hoe je als christen groen (met het oog op de aarde) of blauw (met het oog op de oceanen) bezig kunt zijn.

We delen kennis en ervaringen, lezen uit de Bijbel, combineren theologische inzichten met wetenschappelijke ontdekkingen op het gebied van gezondheid, de aarde, onze medemens (wereldvoedselverdeling) en dierenwelzijn. 

Door middel van verschillende didactische werkvormen kom je op het spoor van compassievolle haal- en betaalbare keuzes, samen met God, in de winkel en je keuken.

We sluiten af met een eenvoudig viermoment.

Lezing is inclusief vegan proeverij.

Wil je met je groep meer de diepte in? Dan kun je kiezen voor twee avonden met interactieve lezing en proeverij, meer praktische tips en een afsluitend vieringsmoment. De bijeenkomsten sluiten op elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk te volgen.

Duur: 2 à 2,5 uur per lezing
Kosten: in overleg | € 3,= per persoon voor proeverij of € 5,= per persoon voor proeverij inclusief maaltijdsoep.

Ik vond het een informatieve leuke bijeenkomst. De informatie die gegeven werd, was actueel en interessant. Het sprak aan en gaf een goed beeld van de huidige situatie. Ik vond het goed dat het zo duidelijk werd benoemd om zo ook de ernst van de situatie aan te geven.

Het was leuk dat er lekkere veganistische hapjes waren en er verschillende producten te bekijken waren die je allemaal ook zelf makkelijk kunt aanschaffen. Eventueel kan er een samenvatting van de gegeven informatie meegegeven worden, of de powerpoint per mail, zodat het thuis nog eens doorgelezen kan worden.

Ik vind het leuk dat Anja en Sandra makkelijk te benaderen zijn en dat hen vragen gesteld konden worden. Er was mogelijkheid tot gesprek en dat maakte de avond interactief en weer op andere fronten informatief. Een aanrader voor iedereen die met vegan lifestyle aan de slag wil, van beginner tot gevorderde!

Anne

Themadiensten

Vegan Church komt naar je toe en biedt themadiensten aan voor je kerk, gemeente, jeugd- of ouderengroep, studentenvereniging en welke bijeenkomst dan ook waar ruimte is voor geloof, meditatie en spiritualiteit.

Wil je zelf geïnspireerd worden en anderen laten ervaren hoe mooi het is om je christelijke geloof te verbinden met actuele thema’s over onszelf, de aarde, de dieren en al wat leeft? Maak dan een afspraak met Vegan Church, want in overleg met jou ontwerpen we een themadienst die bij jou past, met liederen die jij graag zingt en Bijbelgedeelten die jou aanspreken. Een nabespreking van de themadienst behoort tot de mogelijkheden.

Ideeën voor een thema:

God, de schepping en ik – verbazing en verwondering over de schepping staan centraal. We ontdekken het hart van onze God, Schepper van al wat leeft, en onze plaats in de schepping. Welk getuigenis geef ik aan mijn omgeving met mijn keuze voor God en voor al wat leeft?

Jezus, radicaal tot aan het kruis – Jezus leefde een optimaal compassievol leven en koos ervoor te sterven voor de verzoening van de mensheid. Hoe kan ik nu als Gods geliefde kind radicaal in navolging van Jezus opkomen voor anderen in onze maatschappij en wereldwijd?

Ik ben Gods kind, radicaal voor al wat leeft – Jezus leefde een optimaal compassievol leven en koos ervoor te sterven voor de verlossing van de schepping. Welke kansen biedt deze geloofsontdekking mij om de schoonheid van de schepping te vieren en haar lijden anno nu te verzachten?

Het offer van Jezus en het offeren van dieren – Jezus is het Lam van God en door Jezus’ offer zijn alle dierenoffers overbodig geworden. Dit is een geloofszekerheid die al tweeduizend jaar wordt beleden. Wat betekent dit anno nu voor dierenoffers op het altaar van de economie?

Duur themadienst : 1,5 uur | 2 uur met nabespreking
Kosten per themadienst: in overleg | exclusief reiskosten

Kookworkshops

Heb je een keuken en een ruimte ter beschikking waar er met maximaal 15 personen gekookt en gegeten kan worden? Dan komt Vegan Church graag naar je toe om een kookworkshop te verzorgen.

Je bereidt met je groep o.l.v. een professionele natuurvoedingskok een 3- à 4-gangen diner en we genieten er samen van. Tijdens de kookworkshop wordt uitgebreid ingegaan op de werking en de voordelen van de ingrediënten. Er is volop gelegenheid voor persoonlijke ontmoeting, het stellen van vragen, het uitwisselen van gezonde voedingstips of voedingsadviezen.

Als je in gesprek wilt over verschillende vegan recepten en bereidingswijzen of als je vragen hebt over de relatie tussen voeding en gezondheid, is de kookworkshop echt iets voor jou en jouw groep.

Alle deelnemers ontvangen een informatieboekje met de recepten.

Duur: 4 uur
Aantal deelnemers: minimaal 8 – maximaal 15
Kosten : € 25,= per persoon

Lees hier en hier de ervaringen van twee deelnemers aan eerdere kookworkshops.

Lezing of workshop op maat

Vegan Church organiseert graag een event op maat voor je. In overleg stellen we samen met je een aansprekend programma op. Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Pin It on Pinterest