Impressie Ontmoetingsdag 2019

Vegan outreach in de christelijke wereld!

Met dit statement hebben we reclame gemaakt voor onze Ontmoetingsdag 2019. Want het is onze wens voor 2019 en 2020 om kinderen van God te inspireren om daadkrachtige keuzes te maken vòòr het leven en de schepping van God.

Wat zijn we verheugd dat we met een 50 deelnemers aanwezig zijn. We merken een duidelijke groei ten opzichte van vorige jaar. Ook nu is men van overal uit Nederland gekomen om deze mooie dag van ontmoeting en herkenning mee te maken. Er worden ervaringen gedeeld, heerlijk vegan gegeten, kennis vergaard, gewandeld en ‘het leven gevierd voor het aangezicht van God’.

’t Centrum is omgebouwd tot een knus restaurant in lentesfeer en een kookstudio, de kerkzaal van de Pelgrimskerk ziet eruit als een uitnodigende ruimte om nieuwe frisse ontdekkingen te doen, de huiskamer van De Pelgrim doet deze dag dienst als atelier voor het creatieve gesprek, in de consistorie ligt alles klaar voor de close reading c.q. Bijbelstudie over Dier & Evangelie, Theologie van dierenrechten en voor wie behoefte heeft om tussendoor zijn of haar hoofd wat leeg te maken, zijn er wat ideeën voor wandelroutes rond het Oude Dorp.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Klik hier voor de liturgie van de viering (PDF).

Wat er zoal gebeurt, die dag!
We zijn heel blij dat we met zovelen deze ontmoetingsdag tot een succes hebben gemaakt: natuurlijk met alle deelnemers en vrijwilligers. In ons beleidsplan, zo heeft Anja in haar openingsspeech toegelicht, richten we ons deze twee jaren naast de vegan outreach ook op het werven van vrijwilligers en donateurs. En nu al zien we hoeveel mensen zich bij Vegan Church thuis voelen en zich inzetten om met elkaar de vegan boodschap uit te dragen in onze tijd.

Om je indruk te geven, wie deze dag tot zo’n succes heeft gemaakt, zetten we deze mensen even in het zonnetje:

 • Zo heet Cecilia met haar hartverwarmende lach eenieder bij binnenkomst gastvrij welkom.
 • Anita en Mieke zijn deze dag de gastvrouwen: door hun mooie teamarbeid is de innerlijke mens de hele dag goed verzorgd en hebben we genoten van een huiselijke sfeer.
 • Hans Bouma is de dagvoorzitter en trakteert ons op enkele van zijn bloemrijke gedichten.
 • Hans Beck brengt als singer/songwriter gedurende de dag enkele van zijn prikkelende zelfgeschreven liederen ten gehore.
 • Tobias (speciaal gekomen uit Gent/Vlaanderen) verbreedt onze horizon met een aansprekende lezing en helpt ons op weg met effectieve strategische communicatie in een niet-vegan omgeving.
 • Nienke weet samen met Jos in hun workshop de gedachten van Andrew Linzey rond Dier & Evangelie perfect te belichten en begeleidt deelnemers in een open dialoog hierover.
 • Marieke zet deelnemers in haar workshop door middel van een spannende werkvorm genaamd Omnivore Defence Bingo op het spoor om te oefenen met het verzamelen van sterke argumenten en empathisch en ad rem reageren, wanneer men bijvoorbeeld zegt:”Het mag allemaal van God” of “Maar de mens is nu eenmaal een vleeseter”.
 • Armande is een inspirerende gesprekspartner en wandelgids in het Oude Dorp. Verfrissend om al wandelend de eigen gedachten te kunnen ordenen en door te praten over wat je hebt ontdekt.
 • Davine legt als fotograaf van de dag samen met Kitty en Sarita, die spontaan ook foto’s maken, de verschillende momenten mooi vast in beeld.
 • Dina nodigt allen uit om het initiatief: Stop de kooien, te ondertekenen en er verder in onze netwerken ruchtbaarheid aan te geven.
 • Anja brengt als voorzitter van Vegan Church met haar openingsspeech en met haar kookworkshop over borrelhapjes eenieder in een blije stemming van verbondenheid.
 • Net als Clary, Connie, Saskia en Anja S. die met hun bak- en kookkunsten heerlijke verrassingen hebben getoverd voor bij de koffie en de lunch.
 • Sandra houdt de lezing over het boek in wording, getiteld: Dier & Evangelie, Theologie van dierenrechten en samen met Kees als creatieve organist sluiten we de ontmoetingsdag af met een viering: we bidden voor elkaar en de wereld om ons heen.
 • Aan het eind van de dag zijn we verheugd dat twee mensen zich hebben aangemeld als vrijwilliger voor Vegan Church: Daphne gaat zich bezig houden met de techniek wanneer we ergens in het land een lezing geven en Kitty gaat zich richten op social media zodat Vegan Church steeds maar weer zichtbaar aanwezig is.
 • Ook onze oproep tot het delen van financiën heeft ons bovenmate verrast: de collecte tijdens de viering levert € 170,= op. Het zal effectief besteed worden in het kader van ons grote doel: vegan outreach in de christelijke wereld.

Dank, allen, voor een prachtig feest!

Pin It on Pinterest