Over Vegan Church

Vegan Church biedt vegan christenen van verschillende denominaties de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Om hun geloof en vegan lifestyle met elkaar te verbinden
Het is ons verlangen om vegan christenen bij elkaar te brengen, hen te bemoedigen en te inspireren vanuit een kosmocentrische Bijbelse visie. Gods liefde voor de héle schepping staat hierbij centraal. Vegan Church is géén nieuw kerkgenootschap: ben je lid van een geloofsgemeenschap, gemeente of kerk, dan kun je daarnaast vriend of vriendin van Vegan Church worden. Op deze wijze willen we kerken en gemeenten inspireren om met een frisse blik open te staan voor het rentmeesterschap zoals God dit aan de mensheid heeft geschonken en om Gods liefde voor alles wat leeft te delen met elkaar.

De volgende woorden kenmerken Vegan Church: Persoonlijk: persoonlijke aandacht voor en actieve betrokkenheid op elkaar, bijvoorbeeld in een Vegan Church groep en tijdens een potluck of andere activiteiten.

Plantaardig: kennisoverdracht over en inhoudelijke aandacht voor de plantaardige voeding en lifestyle door middel van vegan (kook)workshops en maaltijden.

Puur geloven: volop jezelf kunnen zijn vanuit je geloofs- en levensovertuiging, waarbij wij ons laten inspireren door het leven van en met Jezus Christus.

Wat doen wij?

We organiseren acties om op te komen voor Gods schepping, koken de heerlijkste plantaardige gerechten om jou mee te laten proeven van diervriendelijk eten. We houden vieringen ter ere van al het leven. We organiseren pop-up kerken op bijzondere momenten en locaties en we schrijven opinie artikelen. Ten slotte genieten we vooral ook heel veel van het leven, want het leven is het mooiste geschenk dat je kunt krijgen. Dat gunnen we elk mens én elk dier.

VIERING

Regelmatig komen we in groepen bijeen voor een “Vier het leven”-viering. We eten met elkaar, bidden en zingen, delen brood en druivensap, maken een wandeling en doen Bijbelstudie over (actuele) thema’s zoals over Jezus Christus en de hele schepping, de vraag of ook dieren in de hemel komen, het eten van vis en vlees in de Bijbel, rentmeesterschap, de jacht etc. Ook bij andere vieringen ben je van harte welkom. Op de pagina Agenda kun je de data vinden.

KOKEN

Aan de praktische kant van de plantaardige leefstijl geven we aandacht tijdens kookworkshops, kookdemo’s en gezamenlijke maaltijden. We willen daarmee laten zien dat gezond en lekker eten prima mogelijk is zonder dat hier dieren voor hoeven lijden. Laat je verrassen door de grote en kleurrijke variatie in plantaardige voeding die beschikbaar is!

ACTIES

Met onze stand staan we op diverse evenementen. Daar praten we met bezoekers, geven we informatie en bieden we een luisterend oor. Daarnaast laten we onze stem horen bij acties en demonstraties en organiseren we lokale pop-up kerkdiensten. We komen met passie op voor een rechtvaardige wereld.

THEOLOGEN

De Werkgroep Vegan Theologen is sinds juni 2016 onderdeel van Vegan Church onder de naam VC Theologen. Onder leiding van Hans Bouma en Sandra Hermanus-Schröder ontmoeten theologen en theologisch geïnteresseerden elkaar rond thema’s die verband houden met Gods schepping.

Bestuur

Anja

Voorzitter en mede-oprichter

Gezondheid, gerechtigheid en empathie zijn voor mij belangrijk. De vegan lifestyle verrijkt mijn christen-zijn.

Sandra

Secretaris en mede-oprichter

Mensenmens & dierenvriend, blije christen & happy vegan, out of the box-denker & theoloog.

Leo

Penningmeester en website

Vegan om exploitatie van dieren te voorkomen. Dieren zijn geen grondstof voor de industrie. Daarnaast zijn de effecten van plantaardige voeding op je eigen gezondheid opmerkelijk.

Jos

Bestuurslid

Veganist en christen. Ook de dieren beschouw ik als mijn naasten op deze aarde, waar wij gezamenlijk mogen leven.

Armande

Bestuurslid

Uit respect, bewondering en liefde voor de schepping/schepper wil ik duurzame keuzes maken. Goed zorgen voor jezelf, de ander en de planeet met al wat er op leeft, is wat ik belangrijk vind.

Alle bestuursleden en andere betrokkenen bij Vegan Church (in welke rol dan ook) doen dat als vrijwilliger. Vegan Church werkt met een beperkt budget en ontwikkelt haar activiteiten met de steun van onze donateurs.

Pin It on Pinterest