Over Vegan Church

persoonlijk, plantaardig & puur geloven

Vegan Church is een platform dat vegan christenen van verschillende denominaties de mogelijkheid biedt om elkaar te ontmoeten en hun geloof en vegan lifestyle met elkaar te verbinden.

Het is ons verlangen om christenen te bemoedigen en te inspireren vanuit een kosmocentrische Bijbelse visie. Gods liefde voor de héle schepping staat hierbij centraal. Op deze wijze willen we kerken en gemeenten inspireren om met een frisse blik open te staan voor het rentmeesterschap zoals God dit aan de mensheid heeft geschonken en om Gods liefde voor alles wat leeft te delen met elkaar.

Vegan Church is géén nieuw kerkgenootschap: ben je lid van een geloofsgemeenschap, gemeente of kerk, dan kun je daarnaast vriend of vriendin van Vegan Church worden.

De volgende woorden kenmerken Vegan Church:

Persoonlijk: persoonlijke aandacht voor en actieve betrokkenheid op elkaar, bijvoorbeeld tijdens ontmoetingsdagen of andere activiteiten. Maar ook in de FB-groep Christen & Vegan/Planteneter

Plantaardig: kennisoverdracht over en inhoudelijke aandacht voor de plantaardige voeding en lifestyle door middel van vegan (kook)workshops, maaltijden en proeverijen.

Puur geloven: volop jezelf kunnen zijn vanuit je geloofs- en levensovertuiging, waarbij wij ons laten inspireren door het leven van en met Jezus Christus.

Wat doen wij?

We geven lezingen en workshops in het land. Met onze stand staan we op diverse evenementen. Daar praten we met bezoekers, geven informatie en bieden een luisterend oor. We organiseren acties om op te komen voor Gods schepping, koken en delen de heerlijkste plantaardige gerechten om jou mee te laten proeven van diervriendelijk eten. We houden vieringen ter ere van al het leven. Ook schrijven we opinie artikelen. Met passie komen we op voor een rechtvaardige wereld. Ten slotte genieten we vooral ook heel veel van het leven, want het leven is het mooiste geschenk dat je kunt krijgen. Dat gunnen we elk mens én elk dier.

THEOLOGEN

De Werkgroep Vegan Theologen is sinds juni 2016 onderdeel van Vegan Church onder de naam VC Theologen.

Onder leiding van Hans Bouma en Sandra Hermanus-Schröder ontmoeten theologen en theologisch geïnteresseerden elkaar rond thema’s die verband houden met Gods schepping.

Wil je meer hierover weten stuur dan een mail aan sandra@veganchurch.nl

Bestuur

Anja

Voorzitter en mede-oprichter

Gezondheid, gerechtigheid en empathie zijn voor mij belangrijk. De vegan lifestyle verrijkt mijn christen-zijn.

Sandra

Secretaris en mede-oprichter

Mensenmens & dierenvriend, blije christen & happy vegan, out of the box-denker & theoloog.

Leo

Penningmeester en website

Vegan om exploitatie van dieren te voorkomen. Dieren zijn geen grondstof voor de industrie. Daarnaast zijn de effecten van plantaardige voeding op je eigen gezondheid opmerkelijk.

Jos

Bestuurslid

Veganist en christen. Ook de dieren beschouw ik als mijn naasten op deze aarde, waar wij gezamenlijk mogen leven.

Armande

Bestuurslid

Uit respect, bewondering en liefde voor de schepping/schepper wil ik duurzame keuzes maken. Goed zorgen voor jezelf, de ander en de planeet met al wat er op leeft, is wat ik belangrijk vind.

Alle bestuursleden en andere betrokkenen bij Vegan Church (in welke rol dan ook) doen dat als vrijwilliger. Vegan Church werkt met een beperkt budget en ontwikkelt haar activiteiten met de steun van onze donateurs.

Pin It on Pinterest