Vegan Church bij wake stalbrand Oirschot

6 april 2016 – op het nieuws wordt een stalbrand gemeld. Een varkensbedrijf in Oirschot met 10.000 varkens en biggen staat in lichterlaaie. De eigenaren konden hoestend aan de brand ontsnappen. De dieren niet. Zij konden geen kant op. Levend verbrand. Achter hoge muren. Niet te beschrijven in wat voor hel zij gevangen zaten. Het geschreeuw was tot aan de hemel te horen…

Het was de zoveelste stalbrand dit jaar. Er zijn nauwelijks richtlijnen wat brandveiligheid voor stallen. Voor de verzekering staat een stal met levende dieren gelijk aan een opslag met wc-rollen.

Stalbrand OirschotDoor Eyes on Animals werd op 8 april bij de puinhopen van de megastal een wake gehouden. Ter nagedachtenis aan de omgekomen dieren èn om de politiek om goede richtlijnen te vragen om deze drama’s te voorkomen.

Toen we van deze wake hoorden hebben we onze activiteiten laten vallen en zijn met een team die kant op gereden, met een bos roze rozen.

Het was triest en mooi tegelijkertijd, om met een groep mensen aandacht te vragen voor dit leed. Kijkend naar de smeulende resten, waar zelfs nog half levende varkens uren geleden hadden. 5 minuten stilte. Vogels vlogen over, fluitend, vrij.

We baden voor al het leed dat zich afspeelt achter de hogen muren van de megastallen. Maar ook voor de eigenaren, de boeren, dat zij compassie zullen krijgen.

Heer ontferm u…

Gitta

Omroep Brabant: Tranen, knuffels en stilte voor duizenden dode varkens na verwoestende brand Oirschot

 

Pin It on Pinterest