Al een tijdje hadden we ernaar uit gekeken en op 29 november was het dan zover! Met onze demoborden, voorzien van een nieuwe poster, zijn we naar Amsterdam afgereisd. Op het museumplein kwamen we al snel bekenden tegen en uiteindelijk zijn we met een flinke groep vegans en de opblaasbare koe met de stoet door het centrum van Amsterdam getrokken.

Het leukste aan demonstreren is – zo vind ik zelf – lekker hard uitschreeuwen waar je voor staat. De leus voor deze middag was snel gevonden: ‘save the planet’ riep de ene groep en de anderen antwoordden met ‘go vegan!’ Op een gegeven moment, ondanks echt pietenweer, begon het echt hilarisch te worden. Het was wel duidelijk: die vegans zijn echte doorzetters. En zo reageerden demonstranten voor en achter ons met: ‘Ja, ja, we weten het nu wel!’  ‘Nu nog doen,’ dacht ik dan, ‘go vegan!’ En zo gingen we lekker twee uurtjes door.

We waren namens Vegan Church maar met z’n tweeën aanwezig, maar hoe leuk was het om met andere vegans de straat op te gaan en te laten zien en horen: het moet anders en het kan anders!

Save the planet – go vegan!

Anja Hermanus-Schröder

 

Pin It on Pinterest