Even voorstellen: Vegan Church Theologen

Van Werkgroep Vegan Theologen naar VC Theologen

“Hartelijk gefeliciteerd! Op de mooie samenwerking!” Met een joviale lach van Anja Hermanus-Schröder als voorzitter van Vegan Church, het uitwisselen van presentjes in de vorm van boeken, kaartjes en zoenen over en weer en het maken van een foto is de in februari 2015 opgerichte Werkgroep Vegan Theologen vanaf 10 juni 2016 officieel opgenomen bij Vegan Church onder de button ‘VC Theologen’ oftewel Vegan Church Theologen.

Christelijk perspectief nadenken & vegan lifestyle

Wij, Hans Bouma en Sandra Hermanus-Schröder, willen samen met andere theologen en theologisch geïnteresseerden vanuit christelijk perspectief nadenken over thema’s die direct verband houden met Gods goede schepping. We doen dit zowel vanuit de christelijke traditie en het christelijke geloven, handelen en spreken in de meest brede zin van het woord als gericht op het concrete dagelijkse leven ‘met mes, lepel, vork, je portemonnee’ en met alles wat te maken heeft met je lifestyle. Voor ons: de vegan lifestyle. De vraag is: hoe willen we dit doen?

Werkgezelschap VC Theologen

Daar hebben we, samen met Cecilia Bouma en Anja, op 10 juni jl. uiteraard over nagedacht. En we hebben een mooi idee waar we met elkaar erg enthousiast over zijn: het Werkgezelschap VC Theologen. Open voor theologen en theologisch geïnteresseerden vanuit christelijk perspectief.

Verlangen voor dit werkgezelschap
Ontmoeting en dialoog, geloofsgesprek en wandelen, inhoudelijke verdieping en kritische reflectie op het hierboven bovengenoemde plus vegan smikkelen en smullen (i.s.m. VC Koken) zullen centraal staan.

Wanneer en waar
We organiseren zes keer per jaar een bijeenkomst, die plaatsvindt op de eerste zaterdag van de oneven maanden, van 14.00u tot 18.00 uur in Zoetermeer. Uiteraard met heerlijke vegan hapjes en drankjes. In 2016 is dat dus op 3 september en  5 november; in 2017 op 7 januari, 4 maart, 6 mei en 1 juli.

Kosten
In verband met de hapjes en drankjes en eventueel de te kopiëren syllabi vragen we een bijdrage van € 5,- per persoon per bijeenkomst.

Stuur ons een bericht! Van harte welkom!

Ben je dus theoloog of theologisch geïnteresseerd en voel je je aangesproken tot ons idee? Stuur ons dan een berichtje (). We heten je van harte welkom!

Sandra

Pin It on Pinterest