Wat is een mooiere locatie om met elkaar na te denken over de Goede Herder dan midden tussen de schapen? Beladen met picknickspullen, vellen papier en viltstiften wandelen we met elkaar naar de schapenweide in het Westerpark. Het is prachtig weer. Anja heeft weer een heerlijke en zeer gevarieerde maaltijd bereid, die we uitstallen op de picknicktafel. Een shephard’s pie mag vandaag natuurlijk niet ontbreken. We genieten met volle teugen. De schapen bekijken het allemaal van een afstandje en grazen vervolgens rustig door.

Na de maaltijd is het tijd voor de Bijbelstudie. We lezen gedeelten uit Psalm 23, Ezechiel 34, Lucas 15, Johannes 10 en 1 Petrus 2.

Met elkaar denken we na over Jezus als Goede Herder en wat een ‘goed schaap’ is. Anka is jarig geweest en trakteert ons op heerlijke baksels van het Zaanse Bakkertje. We bidden voor de dieren, voor alle ellende in de wereld en voor elkaar. En temidden van de schaapskudde zingen we met elkaar het lied ‘Jezus is de Goede Herder’ van Elly en Rikkert Zuiderveld.

Het mooie weer en de schitterende omgeving geven deze viering een extra feestelijk tintje. Wat ons betreft is een viering op deze locatie zeker voor herhaling vatbaar…

Jantine

Pin It on Pinterest