Het vieren van Sint Maarten raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland. Maar wie was Sint Maarten eigenlijk? Armoede gaat vaak gepaard met honger; hoe kunnen we met een vegan lifestyle bijdragen aan een betere verdeling van voedsel in de wereld? En hoe denken we eigenlijk over armoede? Is het eigen schuld of …? Genoeg vragen om over na te denken tijdens deze laatste viering van het jaar 2016.

We beginnen deze viering met een driegangendiner, dat dit keer is klaargemaakt door Gitta, Sandra en ondergetekende. Groentesoep, gevolgd door een pastamaaltijd en een lekker toetje. Daarna maken we tot grote vreugde van de aanwezige honden een wandeling door de buurt. Het is fijn om even een frisse neus te halen voordat we met elkaar aan het inhoudelijke deel van de viering beginnen.

Na de inleiding van Sandra denken we met elkaar na over het thema. We zingen en bidden voor de nood in de wereld en voor we het weten is de avond alweer voorbij. Het was goed om elkaar te ontmoeten en we zien er naar uit om elkaar bij de volgende viering weer te zien.

Jantine

Pin It on Pinterest