Wat een gave ‘Vier het leven’ – viering was het weer! De eenentwintigste viering ondertussen. Onze gasten kwamen overal vandaan: uit de Beemster, Leiden, Purmerend, Tilburg, het Westland, Zoetermeer en … Istanbul. Ja, je leest het goed, want Skype maakte het mogelijk: verbinding maken, beeldscherm delen en je bent van de partij!

Feestelijke maal
Het feestelijke maal bestond uit een heerlijke misosoep, gevulde pompoen, rauwkostsalade met oosterse dressing en een verse groentenjus. Als toetje lachte een zoete rijstepap met blauwe bessen en bessendiksap ons toe. De conclusie was: wat hebben we het toch goed, de variatie aan plantaardig voedsel is gigantisch!

Na het eten vonden verschillenden van ons, waaronder de drie aanwezige hondjes, het fijn om eventjes de benen te strekken en een frisse neus te halen Een wandeling door de mooie wijk Meerzicht deed ons goed. Daarna gingen we door met de Bijbelstudie.

eten bij de vegan church

Kolossenzen 1:15-20
Door Christus en in Christus en met Christus is alles geschapen en verzoend.
Sandra had weer een prachtige presentatie samengesteld met mooie passende liederen bij de Bijbeltekst die deze keer centraal stond: Kolossenzen 1 : 15-20. We hebben de woorden tot ons laten spreken, onze gedachten gedeeld, geluisterd naar de situatie van de Kolossenzen en hoe hun wereld- en geloofsbeeld eruit zag en gesproken over de betekenis ervan voor ons leven nu. We zijn wederom bevestigd in onze visie op de schepping: door Christus en in Christus en met Christus is alles geschapen en verzoend. Hij is de oorsprong van alles en allen!

Zo hebben we – ook in gebed verbonden met diegene, die er niet bij konden zijn en om voorbede hebben gevraagd – geraakt, geprikkeld, geïnspireerd het leven gevierd.

Anja

Pin It on Pinterest