Vol verwachting zijn we met onze nieuwe paarse standbekleding naar de eerste vegan kerstmarkt van de Benelux afgereisd: Viva Las Vega’s Foodfestival Christmas Edition in Rotterdam. Als we aankomen zijn de eerste standhouders al volop bezig met de opbouw van hun stands en het uitstallen van geweldige vegan producten. Ook Sandra en ik (Anja) gaan aan de slag. We sturen een foto naar Gitta, zodat ze die op Twitter kan plaatsen. Wij zijn er klaar voor!

Met een zelfontworpen recept van een Shepherd’s Pie en een kerstgedicht op de achterkant maken we de eerste bezoekers blij. Ook nodigen we inwoners van de provincie Zuid-Holland uit om de petitie tegen de hobbyjacht, een burgerinitiatief, te tekenen. Na afloop van het festival konden ruim zes lijsten naar de Partij voor de Dieren worden opgestuurd.

Maar het mooiste en de uiteindelijke reden waarom wij op de kerstmarkt aanwezig zijn, is om mensen die christen en planteneter zijn te ontmoeten en om hen bij elkaar te brengen. De stand is steeds weer een geweldige kans om oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden te ontmoeten. Daarbij worden wij steeds weer verrast door ontroerende en bemoedigende  gesprekken.

Jantine is er dit keer niet bij om de stand te bemensen. Zij bezoekt op zaterdag het festival en maakt van die gelegenheid gebruik om een omnivoor familielid kennis te laten maken met de grote keuze aan lekkere plantaardige producten. Uiteraard komen ze ook even gezellig langs bij de Vegan Church stand.

We hebben een bijzonder plekje: onze stand staat tussen de stands van Gnadenhof Melief, de tentoonstelling van Ongehoord en de tafel van Viva Las Vega’s die bezoekers laten zien hoe makkelijk je boodschappen in de supermarkt kunt doen. Op zaterdag is ook de Sea First Foundation op de infoplaza aanwezig met een stand en op zondag Animal Rights. Echt gaaf om zo met elkaar op te komen voor een betere, mooiere en gelukkigere wereld. ‘s Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd, waarbij het telkens weer moeilijk kiezen is tussen de vele heerlijke gerechten. De prachtige sfeer met de lampen en vuurkorven bij de tent zorgen ervoor dat het goed vertoeven is!

Hopelijk volgend jaar weer!

Pin It on Pinterest