Dier & Evangelie (gratis preview)

0.00

Categorie:

Beschrijving

Vegan Church is bezig met het uitgeven van een boek op basis van het gedachtegoed van the Revd. prof. dr. Andrew Linzey. Hij heeft sinds de jaren ’70 een prachtig theologisch fundament gelegd onder dierenrechten. Hierbij staat zijn geloof in Jezus Christus centraal.

Hij stelt bijvoorbeeld dat ‘opkomen en uitkomen voor Jezus’ betekent, dat wij als christenen dieren zien als Gods schepselen en niet als dingen of grondstoffen voor producten. Ook vindt Linzey het belangrijk dat we ontdekken hoezeer dieren een eigen verbinding hebben met het Lam Gods die de zonden der wereld wegdraagt.

En verder nodigt hij ons ertoe uit om ons te realiseren hoezeer wij als kinderen van God geroepen zijn tot een bediening van verzoening en bevrijding voor al wat leeft en voor heel de schepping.

Een vluchtige reis door de kerkgeschiedenis laat zien dat er, net als nu, steeds weer mensen waren die Gods schepping centraal stelden en hoe enkele jaren daarna de mens het toch weer voor elkaar kreeg om zichzelf tot middelpunt van het heelal te maken.

Dat betekent voor ons dat wij als vegans en christenen moedig door moeten gaan, anderen gingen ons voor en tegenbewegingen horen er gewoon bij.

Download de gratis de sneak peak. Na je bestelling ontvang je een e-mail. Onder het kopje download staat de link naar het document.

Pin It on Pinterest