Wat een bijzondere prachtige bijeenkomst hebben we meegemaakt met de maaltijd en de viering van ‘Zegen-de-dierendag’! We voelden ons rijk gezegend met alle aanwezigen. Wat bijzonder dat jullie zo vrijmoedig een stukje van je eigen levensverhaal wilden delen en ook iets van lief en leed en je vertrouwen – op je eigen manier, aard en wijze – in een God van liefde die houdt van al wat leeft. Dat kwam naar voren in getuigenissen, in muziek, in zang, in het lezen van de Bijbel en de uitleg vanuit het Hebreeuws, het uitdelen en ontvangen van een zegen voor jezelf en degene die je lief en dierbaar is, het samenzijn. En hoewel we ons in een grote kerk gevonden was daar toch het gevoel dat we met elkaar in een grote knusse huiskamer waren.

Eenvoudige feestelijke maaltijd

Het feest begon met een heerlijke maaltijd, die door Anja was klaargemaakt: een rijk gevulde soep, smakelijk brood, broodbeleg en boerenkoolchips –  allemaal zelfgemaakt – met heerlijk fris water met munt en citrusvruchten. Tijdens de maaltijd vonden er ontroerende kennismakingen plaats; sommige aanwezigen kwamen zelfs uit Gelderland en Noord-Holland. Steeds maar weer was daar herkenning, herkenning en nog eens herkenning.

Hoopvolle viering – zo knus als in de huiskamer

Pippi in Vegan ChurchEen viering rond het Licht van Christus.

De paaskaars die brandt.

Een mooi openingsgebed van Maarten.

Sprankelende muziek en hemelse zang van Amado.

Getuigenissen van Marjolein en Tineke over wat hun huisdier voor hen betekent.

Bijbellezingen over de ziel van dier en mens en “Alles wat adem heeft, love de Here” gelezen door Maarten.

Heerlijke traditionele kerkliederen en Opwekkingsliederen zingen met orgelbegeleiding van Kees of via Youtube.

Een interessant informatief verhaal over Franciscus van Assisi, dè monnik die met de dieren en heel Gods schepping sprak (4 oktober is zijn dag), verteld door Dick.

Uitleg door Sandra over “de ziel van dier en mens” (nefesj, ook unieke persoonlijkheid) en de levensadem die dier en mens gelijk hebben om God de Schepper te loven: Hij nodigt ons allen daartoe uit (Psalm 150:6), de liefdevolle God die alsmaar zegent en zegent en zegent (zo staat dat in het Hebreeuws in Genesis 1), te beginnen bij de dieren en gelukkig ook daarna de mens.Vegan Church En waar het allemaal om begonnen is: naar voren mogen komen voor een persoonlijke zegen, voor jezelf, je geliefden (zowel mensen als dieren), een gezamenlijk uitgesproken zegenwens van een schaapherder die later heilige is geworden, alles voor en in de Naam van Jezus!

En daarna nog even na-chillen en napraten met koffie, thee, een zelfgemaakt muffin en ander lekkers.

Wow! Wat voelden we ons met elkaar gezegend! Dank voor de bemoedigende mailtjes en pb’tjes die we gisteren en vandaag hebben mogen ontvangen. Anja en ik zijn er stil van!

Sandra

Pin It on Pinterest